ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Citroenschuimtaart

By Magimix Nederland

 

Voorbereiding : 40 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

8 personen :
Deeg
150 gram bloem
110 gram roomboter, koud in blokjes
60 gram poedersuiker
1 eierdooier
zout
Citroenvulling
3 eieren
100 gram suiker
50 ml slagroom
2 citroenen, sap en rasp
Merengue
180 gram poedersuiker
3 eiwitten
Deeg
1Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2Verdeel de bloem, boter, poedersuiker, eidooier en een snufje zout over de stalen kom met het stalen mes.
3Zet de Magimix aan en laat 30 seconden draaien tot er een samenhangend deeg ontstaat. Haal het deeg uit de kom en vorm tot een bal, wikkel het deeg in folie en leg 30 minuten in de koelkast.
4Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap, bekleed een ingevette bakvorm met het deeg en leg hier bakpapier op. Verdeel gedroogde bonen over het bakpapier en druk voorzichtig aan zodat het deeg goed is afgedekt. Plaats de bakvorm 15 minuten in het midden van de oven.(ga verder met stap 1 van de citroenvulling)
5Verlaag de temperatuur van de oven als de taart klaar is naar 160 ºC.
6Haal het bakpapier voorzichtig uit de bakvorm, verdeel de citroenvulling over de taart en vul tot net onder de rand. Plaats de taart voorzichtig in het midden van de oven en bak de taart 45 minuten.(ga verder met de merengue).
Citroenvulling
1Verdeel ondertussen de eieren met de suiker, slagroom, citroensap en rasp over de transparante kom met het grote mes en laat 20 seconden draaien.(ga verder bij stap 5 van het deeg.
Merengue
1Klop ondertussen de eiwitten en poedersuiker in de stalen kom met de klopper (zorg ervoor dat de kom goed schoon is en vetvrij, dit kun je heel makkelijk doen met een beetje citroensap), zorg ervoor dat het afdek kapje van de deksel is verwijderd. Doe voorzichtig met het verwijderen van de klopper na de bereiding, deze kan heet worden door de wrijving met de deksel.
2Lepel de merengue op de afgekoelde citroentaart, brand de merengue met een brander lichtbruin.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product