ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Chocolade-hazelnootkoekjes

Door My Fussy Eater

onweerstaanbaar lekkere chocolade-hazelnootkoekjes

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 10 min
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

10 koekjes :
125 g ongezouten boter
75 g lichtbruine basterdsuiker
1 middelgroot ei
1/2 theelepel vanille-extract
100 g volkoren meel
100 g havermout
1 eetlepel cacaopoeder
1/2 theelepel baking soda
50 g geblancheerde hazelnoten
25 g melkchocolade pastilles
25 g witte chocolade pastilles
Bereiding
1Verwarm de oven voor op 180C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
2Plaats het stalen mes in de grote kom van uw Magimix food processor. Voeg boter en suiker toe en druk op auto; mix tot een glad mengsel ontstaat. 
3Voeg het ei en het vanille-extract toe en druk een paar seconden op pulse om het geheel te mixen. Gebruik waar nodig de spatel om het mengsel van de wanden te schrapen.
4Voeg nu meel, havermout, cacaopoeder en baking soda toe. Druk nogmaals op auto en mix tot alles één geheel vormt.
5Klik de kom los van het motorblok en verwijder het stalen mes. 
6Roer met een lepel de chocoladepastilles en de hazelnoten door het deeg en neem uit de kom.
7Vorm 10 even grote bolletjes van het deeg en verdeel ze over de twee bakplaten.
8Druk de bolletjes plat en vorm tot een koekje.
9Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar. Neem uit de oven en laat 5-10 minuten afkoelen op de bakplaat. Verplaats daarna naar een rooster waardoor ook de onderkant van de koekjes compleet kan afkoelen. 
Recepten van Magimix-fans worden niet door Magimix getest.

Voor Magimix geschreven door My Fussy Eater.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product