ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Carpaccio van artisjokken en Parmezaanse kaas


Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 :
10 kleine paarse artisjokken
100 g Parmezaanse kaas
olijfolie
1 citroen
10 kleine zwarte olijven
zout, peper
1Maak de artisjokbodems klaar: breek de steel en verwijder de buitenste blaadjes. Snijd met een scherp mes 1/3 van de resterende blaadjes af. Verwijder de harde blaadjes zodat alleen het tedere deel overblijft. Verwijder het “hooi” met een lepeltje.
2Kook de artisjokbodems 15 min. in gezouten water met een paar druppels citroensap. Laat ze uitlekken en 10 min. afkoelen. Snijd ondertussen de Parmezaanse kaas in dunne plakjes. 
3Snijd ook de artisjokbodems in plakjes. Leg de artisjokbodems en de Parmezaanse kaas op een bord. Op smaak brengen met zout en peper en een beetje olijfolie.
4Voeg de olijven eraan toe en dien meteen op.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product