ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Bruschetta

Bruschetta

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 5 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4-6 personen :
4  Sneetjes boerenbrood
4 el Tapenade
½  Knoflookteentje
zout en peper
1 Tomaten
8  Plakjes mozzarella
8  Blaadjes verse basilicum
1Maak een boerenbrood volgens het recept op p. 38 of gebruik een boerenbrood van de bakker.
2Maak met de helft van de ingrediënten de tapenade.
3Rooster de sneetjes boerenbrood licht in de broodrooster of in de oven. Wrijf het brood in met de knoflook.
4Was de tomaten en snijd ze in de midi-kom met de plakjesschijf van 2 mm. Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze in een zeef uitlekken.
5Snijd de mozzarella in plakjes van ca. 1 centimeter.
6Bestrijk de sneetjes brood met de tapenade. Beleg met de plakken tomaat en daarop de mozzarella. Breng op smaak met zout en peper.
7Rooster de bruschetta ca. 3 minuten onder de grill. Let op dat de bruschetta niet te donker wordt.
8Garneer met enkele blaadjes verse basilicum.
9Serveer lauw.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…