ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Broodjes met olijven en chorizo

Broodjes met olijven en chorizo

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
Brooddeeg
250 g tarwebloem
4 g verse bakkersgist
of 2 gram gedroogde gist
4 g zout
150 ml lauw water
Vulling
40 g ontpitte olijven
80 g chorizo
1Doe de chorizo (zonder vel) in de mini-kom. Laat de machine 5 seconden draaien. Voeg de olijven toe en druk 3 à 5 keer op PULSE. Zet even apart.
2Los de gist met behulp van een vork in het lauwe water op (ca. 35 °C). Laat 1 minuut rusten.
3Doe het zout, de bloem en het water met gist in de kom met het kneedmes.
4Zet de machine ca. 1 minuut aan totdat het deeg een bal vormt.
5Voeg de olijven en de chorizo aan het deeg toe en druk enkele keren op PULSE.
6Bestrooi uw handen met bloem, neem het deeg uit de kom en vorm het tot een bal. Leg het in een kom afgedekt met plasticfolie of een vochtige theedoek. Laat ca. 1 uur rusten.
7Druk aan het eind van de rijstijd met uw vuist de luchtbellen uit het deeg.
8Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg met een scherp mes in 6 gelijke delen van 80 g per deegbal en vorm er kleine bollen van.
9Bedek het ovenrooster met bakpapier. Leg de deegbollen op het rooster bedek ze met een vochtige doek en laat ze 30 minuten rusten.
10Verwarm 20 minuten voor het einde van de rijstijd de oven voor op 240 °C. Vul de braadslede met water.
11Maak voordat u de broodjes in de oven zet met een nat scherp mes kruisvormige inkepingen in de bovenkant.
12Verlaag de oventemperatuur tot 200 °C. Zet de broodjes in de oven en bak ze ca. 20 minuten.
13Controleer of de broodjes gaar zijn, door ze om te keren en op de onderkant te kloppen; het moet hol klinken. Laat de broodjes op een rooster afkoelen.
Tip van de chef

U kunt de olijven en de chorizo vervangen door walnoten en vijgen. Laat de gist niet direct in aanraking komen met het zout.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…