ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Briochedeeg

Briochedeeg

Voorbereiding : 1 uur 40 min Rusttijd : -
Koken : - Materiaal : briochevorm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

1 :
250 g meel tarwebloem
30 g suiker
100 g zachte boter
4 g zout
1Los de gist met behulp van een vork op in de lauwe melk (ca. 35°C). Laat 1 minuut rusten.
2Doe het zout, het meel, de boter, de suiker, de eieren en de melk met gist in dez volgorde in de kom met het kneedmes.
3Laat de machine ca. 30 seconden draaien.
4Neem het kneedmes uit de kom. Doe het deeg met behulp van de spatel over in een met meel bestoven slakom. Laat het deeg 30 minuten rijzen in de slakom afgedekt met plastic folie of met een vochtige theedoek.
5Bestrooi uw handen met meel. Klop zachtjes met uw vuist of met de spatel op het deeg om luchtbellen te verwijderen.
6Doe het deeg in een beboterde vorm. Knijp de kop van het deeg . een geef er een draai aan zodat deze loskomt van de deegklomp*. Doop een vinger in het meelen strijk met uw vinger helemaal rondom de kop. Laat het deeg gedurende 1 uur in de oven rijzen bij een temperatuur van 30 °C (th. 1).
7Breek 1 ei en gebruik een kwast om de brioche met ei te bestrijken zodat hij mooi bruin wordt .
8Verwarm de oven voor tot 180 °C (th. 6). Bak de brioche ca. 25 minuten.
9Als de bovenkant te bruin wordt, kunt u er een vel aluminiumfolie op leggen.
10Laat de brioche afkoelen, voordat u hem uit de vorm neemt.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…