ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Bolbrioche

Bolbrioche

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1,5 uur
Koken : 25 min Materiaal : briochevorm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
250 g tarwebloem
30 g suiker
10 g verse bakkersgist
of 5 g droge gist
1 geklopt ei (om mee te bestrijken)
100 g zachte boter
4 g zout
10 g melk
4 eieren
1Los de gist met behulp van een vork in de lauwe melk op (ca. 35 °C). Laat 1 minuut rusten.
2Doe het zout, de bloem, de boter, de suiker, de eieren en de melk met gist in deze volgorde in de grote kom met het kneedmes.
3Laat de machine ca. 30 seconden draaien.
4Neem het kneedmes uit de kom. Schep het deeg met behulp van de spatel in een met bloem bestoven kom. Laat het deeg 30 minuten rijzen in de kom afgedekt met plasticfolie of met een vochtige theedoek.
5Bestrooi uw handen met bloem. Druk met uw vuist op het deeg om luchtbellen te verwijderen.
6Doe het deeg in een ingevette brioche vorm. Knijp in het midden van het deeg een bol en geef er een draai aan zodat deze loskomt van de deegmassa. Doop een vinger in het bloem en strijk met uw vinger helemaal rondom de losgekomen bol. Laat het deeg 1 uur in de oven rijzen bij een temperatuur van 30 °C.
7Bestrijk de brioche met het losgeklopte ei zodat hij mooi bruin wordt.
8Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bak de brioche ca. 25 minuten.
9Als de bovenkant te bruin wordt, dek de vorm dan af met aluminiumfolie.
10Neem de brioche en laat hem op een rooster afkoelen.
Tip van de chef

Voeg bijvoorbeeld stukjes chocolade of stukjes gedroogd fruit toe aan het briochedeeg.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…