ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon Cook Expert
 

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 12 uur
Koken : 3 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
1 kg sukadelappen
1 ui
3 wortels (300 gram)
500 ml rode wijn
1 bouquet garni*
3 teentjes knoflook
200 gram gerookte spekblokjes
30 gram boter
4 eetlepels Maïzena®
2 eetlepels tomatenpuree
200 ml kalfsbouillon
zout en versgemalen peper
1Snijd het vlees in blokjes van 3 tot 4 cm. Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 4 mm. Pel de ui en snijd deze met het FOODPROCESSOR-programma tot plakjes. Zet de ui even apart. Was en schil de wortels en snijd ze op dezelfde wijze tot plakjes.
2Laat het vlees een nacht marineren in de rode wijn met de fijngesneden wortel, de ui en het bouquet garni.
3Snijd de volgende dag de gepelde teentjes knoflook doormidden. Doe de spekblokjes, de knoflook en de boter in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 4 minuten/snelheid 1A/100 °C. Voeg het gemarineerde vlees toe en stel het EXPERT-programma in op 8 minuten/snelheid 1A/100 °C.
4Doe nu ook de gemarineerde wortels, uien, het bouquet garni, de Maïzena® en de tomatenpuree erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe en giet de kalfsbouillon en de marinade eroverheen. De vloeistof moet het vlees bedekken. Stel het EXPERT-programma in op 2 uur/snelheid 1A/95 °C. Neem de dop van de deksel en schakel vervolgens het programma nog eens 45 minuten in zodat de saus wat indikt. Proef het vlees en verleng de kooktijd zo nodig.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
© video Bart van Berkel
Tip van de chef

Als de saus te dun is, kunt u een beetje Maïzena® toevoegen.
Voor een snellere bereiding kunt u de marineertijd inkorten.
Voeg bij het bakken van de sjalotjes 250 gram kleine champignons toe.​


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES