ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Baskische kip

Baskische kip Cook Expert
 

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur 5 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
2 rode paprika’s of puntpaprika’s (200 gram)
2 groene paprika’s (200 gram)
2 rode uien
50 ml olijfolie
100g gram gerookte spekblokjes
3 teentjes knoflook uit de knijper
500 gram in stukjes gesneden tomaten
3 takjes verse tijm
100 ml witte wijn
2 laurierblaadjes
2 kippenbouten
enkele blaadjes koriander
zout en versgemalen peper
1Installeer de grote transparante kom met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 4 mm. Was de paprika’s, snijd ze in vieren en verwijder zaad en zaadlijsten. Pel de uien en snijd ze doormidden. Snijd de paprika’s en uien fijn met het FOODPROCESSOR-programma. Zet even apart.
2Vervang de transparante kom door de rvs-kom. Doe de olie, de spekblokjes, de geperste knoflook en de plakjes uien in de kom en stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 3/120 °C. Voeg de overige ingrediënten toe (behalve de kip en de koriander) en schakel het EXPERT-programma in op 30 minuten/snelheid 2A/95 °C. Snijd ondertussen het vlees van de kippenbouten. Bak dit in een pan met een beetje olie aan beide zijden goudbruin.
3Voeg de stukken kip toe aan de inhoud van de kom en stel het EXPERT-programma weer in op 30 minuten/snelheid 0/95 °C.
4Was de koriander en snijd deze klein. Breng het gerecht desgewenst op smaak met zout en peper en dien het op met fijngehakte koriander en wilde rijst.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

U kunt de kippenbouten ook vervangen door kipfilets.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product