ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Balletjes en saus met kappertjes

Duits recept

Boulettes et sauce aux câpres

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 50 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
Voor de balletjes:
500 g kalfsvlees, in blokjes van 3 cm
1 droog broodje
1-2 el paneermeel
50 g uien, in kwarten
3 takjes peterselie
1 el mosterd
1 ei
2 el ansjovis, in kleine stukjes
1 tl kappertjes
1 tl biologische citroenschilletjes
zout, peper
Voor de saus:
2 laurierblaadjes
2 sjaloten, in kleine blokjes
20 g boter
1 el azijn
1 mespuntje nootmuskaat -
200 ml kookroom
2 el maïszetmeel
2 el kappertjes
1

Laat het brood gedurende 15 minuten in lauw water weken en knijp uit. Doe alle ingrediënten voor de balletjes in de kom en hak met het programma EXPERT gedurende 2 minuten op snelheid 9 (zonder te verwarmen).

2

Schenk 2 liter licht gezouten water in de kom, voeg 2 laurierblaadjes toe en start het programma EXPERT gedurende 15 minuten op snelheid 1A en op 120 °C.

3

Vorm balletjes en leg deze in de stoommand. Start het programma EXPERT gedurende 20 minuten op snelheid 0 en op 95 °C.

4

Verwijder de stoommand en zet deze in een schaal. Schenk het vocht in de kom over de balletjes.

5

Bereiding van de saus: fruit de sjalotten in de boter met het programma EXPERT gedurende 4 minuten op snelheid 1A en op 120 °C.

6

Voeg 400 ml bouillon toe met het vocht van de kappertjes, de azijn, nootmuskaat en kookroom, en start het programma EXPERT opnieuw gedurende 6 minuten op snelheid 1A en op 100 °C. Leng de maïzena aan met 2-3 eetlepels water en schenk het mengsel via de dop in de kom. Serveer dit gerecht met aardappels.

7

Voeg de kappertjes toe en zet de stoommand met de balletjes terug in de kom. Start het programma EXPERT gedurende 3 minuten op snelheid 1A en op 100 °C om de saus verder af te maken. Serveer de balletjes met de saus.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout)
Tip van de chef

Dit gerecht wordt traditioneel geserveerd met gekookte rode bietjes. Je kunt de saus ook mixen met het programma EXPERT om de kappertjes te pureren.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product