ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Auberginepuree

Auberginepuree

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal : Metalen mes
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 

1 kom :
1 kleine aubergine
1 teentje knoflook
2 el. olijfolie
1 el. citroensap
grof zout
zout, peper
1De oven voorverwarmen op 180°C. De aubergine wassen, afdrogen en er met een vork in prikken. Leg de aubergine in een schotel op een laag grof zout en laat ongeveer 45 min. garen totdat de schil gerimpeld en de vruchtvlees zacht is. Laten afkoelen.
2Snijd de knoflookteentje in tweeën en verwijder de kiem. Snijd de aubergine in tweeën, schep er met een lepel de vruchtvlees uit en doe de in de kom.
3Voeg de overige ingrediënten toe en serveer ca. 10 pulsen totdat u een homogeen mengsel heeft.
Tip van de chef

Garneer met fijngehakte zwarte olijven en serveer er geroosterd boerenbrood bij.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product