ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Acra’s met garnalen

Acra’s met garnalen

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 25 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
150 gram gepelde garnalen
200 g kabeljauwfilet
200 g aardappels
1 ei
50 g bloem
zout, peper, cayennepeper
2 eetlepels fijngesneden
peterselie of munt
frituurolie
1Kook de aardappels, schil ze en stamp ze fijn met een vork.
2Mix de garnalen en de visfilets. Voeg zout, peper, cayennepeper, peterselie of munten, het hele ei toe en mix de ingrediënten nogmaals gedurende 30 seconden. Doe het mengsel over in een slakom.
3Voeg de fijngestampte aardappels toe, vermeng de ingrediënten en zet de slakom koel.
4Verhit de friteuse tot 170°C. Vorm bolletjes acra zo groot als een eetlepel, rol ze door de bloem en
dompel ze in kleine series gedurende 3 tot 4 minuten in de hete olie tot ze mooi bruin zijn. Houd ze warm terwijl u de volgende serie frituurt.
5Goed warm serveren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product