ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Aardappeltaart


Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 :
5 middelgrote aardappels
40 cl melk
100 g room
1 tl. nootmuskaat
2 vellen bladerdeeg
3 hele eieren + 1 eidooier
150 g geraspte kaas
zout en peper 
1Kook ze 15 min. gaar in de melk met zout en peper. Laat ze afkoelen. Oven voorverwarmen op 240° C (T8). Meng de room, de nootmuskaat, een mespunt zout en één voor één de drie eieren in de kom met het metalen mes. Beboter de taartvorm en bekleed hem met bladerdeeg.
Leg om en om een laagje kaas en een laagje aardappel op het deeg en eindig met een laagje kaas.
2Bestrijk de bovenste deeglaag met eidooier en maak een gaatje in het midden.
3Zet vervolgens de oven op 210° C (T7) en laat hem nog 30 min. bakken.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product