ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Aardappelpuree met truffel

en parmezaanse kaas

Aardappelpuree met truffel en parmezaanse kaas
 

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 personen :
1 kg kruimige aardappelen
100 ml melk
50 gram geraspte parmezaanse kaas
50 gram boter
1 theelepel fijngehakte zwarte truffel
of truffelolie
¾ theelepel zout
versgemalen peper
1Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 à 3 cm. Was de aardappelblokjes. Giet 500 ml water in de rvs-kom en zet de stoommand erin. Leg de aardappelblokjes in de stoommand. Stel het programma STOMEN op 30 minuten in. Controleer aan het eind van het programma of de aardappelen gaar zijn, laat ze anders nog een paar minuten langer stomen.
2Neem de stoommand uit de kom, giet de kom leeg en bevestig de eiwitklopper. Doe de gestoomde aardappelen in de kom, met de melk, de boter, parmezaanse kaas, de truffel en zout en peper naar smaak. Stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 3 (zonder verwarmen). Voor een extra fijne structuur herhaalt u dit progamma nog 30 seconden.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Het aardappelras is van groot belang: kies bij voorkeur agata’s of bintjes. De kooktijd is afhankelijk van het gebruikte aardappelras.
 


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product