ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Aalbessengelei

Aalbessengelei

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 15 min Materiaal : SmoothieMix
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 potten :
1,5 kg aalbessen
20 g geleermiddel voor jam
800 g suiker
citroensap (facultatief)
1De aalbessen wassen en rissen. De vruchten met de Smoothiemix verwerken en het sap wegen. In een kom het geleermiddel met 2 soeplepels suiker vermengen.
2Het sap in een confituurpan doen en onder voorzichtig roeren met een houten lepel met het geleermiddel bestrooien. Aan de kook brengen en gedurende ongeveer 2 minuten onder voortdurend roeren aan de kook houden.
3Hetzelfde gewicht aan suiker toevoegen, opnieuw aan de kook brengen en gedurende 2 minuten op hoog vuur onder voortdurend roeren laten doorkoken.
4Het schuim afscheppen en de gelei onmiddellijk in potten gieten.
Tip van de chef

voeg aan het eind van de kooktijd een druppel citroensap toe, dit houdt de kleur van de rode vruchten mooi rood.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product